fbpx

PowerMama’s vertellen…. COVID_19

Hoi
Ik ben Martine. Inmiddels 10 maanden kunnen wennen aan het mama zijn en dat is nu ook pas een beetje ‘normaal’ zeg maar. Mijn lichaam heeft ook zeker wel deze tijd nodig gehad om weer terug te komen. Ik geef nog steeds borstvoeding dus merk ook wel dat alles nog een beetje week (lees pudding:-)) is. 

Kjell ontwikkelt zich heerlijk. Kleine ontdekker. Klimt overal op en af en als hij eten ziet begint hij vol enthousiasme te smakken.
Tja, en dan nu ineens het Coronavirus. Ik maak me er eigenlijk niet zo druk om. Ik houd me aan de voorschriften maar ben er niet bang voor. Ik ga er vanuit dat het gewoon goed komt en dat het de tijd duurt die het duurt. Als we met zijn allen opletten, dan krijgen we het onder controle en daarmee ons normale leven weer terug. 

Er gebeuren ook niet alleen maar dramatische dingen. Want hoe mooi is het, als lokale ondernemers eten rondbrengen bij verzorgingshuizen. Of mensen die voor elkaar gaan koken. Uiteraard met in achtneming van de maatregelen. En mensen die echt begrip hebben als winkels dicht zijn, omdat het even niet anders kan een dan volop online bij die winkel bestellen, zodat er gewoon omzet wordt gedraaid. En eerlijk is eerlijk. Ik vind het heerlijk dat mijn man thuis aan het werk is. Zo kan ik soms ook even de taken verdelen en kan hij ook een oogje in het zeil houden. Normaal ben ik fulltime mama. Nu al 10 maanden. En dat is best aanpoten met zo’n kleine ontdekkingsreiziger. Stil zitten is nooit zijn hobby geweest. Altijd is hij aan het bewegen. Ben ik voorzichtiger met het virus? Misschien ietsjes. Zijn speentjes kook ik nu soms uit. Ik ben er geloof ik één van ‘ och, dat is er voor de weerstand’ En ik geef nog borstvoeding, dus antistoffen krijgt hij genoeg binnen.

Ik hoop wel dat het snel klaar is met het Coronavirus , want het is verschrikkelijk voor de mensen die het treft en dat zijn er véééél. Hiermee bedoel ik niet alleen de mensen die ziek worden, ook de hulpverleners, de horeca, winkels, toeleveranciers van ziekenhuizen en noem maar op. Onwerkelijk is het.
Ik wens iedereen veel kracht, gezondheid en wijsheid in deze tijd. Maak jezelf niet gek en doe voorzichtig.