fbpx

Ben je zwanger en wil je verantwoord sporten of ben je recent bevallen en wil je weer fit en sterk worden?
Het PowerMama Programma is er voor jou!!

PowerMama Fabriek

Wij zijn weer geopend volgens de corona-richtlijnen van het RIVM

‘Mama’s met kennis, zijn mama’s met kracht’

Sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Het is dan ook verstandig om voldoende rust te nemen en het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken.

Hoe doe je dat? CrossFit Fabriek 0492 biedt het PowerMama Programma aan, speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling.

Wat is het PowerMama Programma?

Dit trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. We starten met uitleg over houding, diastase en bewegingspatronen. Ook bespreken we de zwangerschap en bevalling en de gevolgen die je daarvan kunt ondervinden. Dit doen we in een 2 uur durende masterclass welke elke deelnemer voorafgaand aan de 6 sportlessen doorloopt. Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen. Ook maak je elke week kennis met CrossFit fundamental movements zoals air squat, front squat, shoulder press en deadlift. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven.

Het PowerMama Programma is samengesteld door de Core Academy en is afgestemd met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. De trainingen worden gegeven door een vrouwelijke gecertificeerde personal trainer die gespecialiseerd is in sporten tijdens en na de zwangerschap.

PowerMama Fabriek is gecertificeerd door Powermama.

Voor wie is het PowerMama Programma?

Het PowerMama Programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die tot twee jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al aan CrossFit doen of al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen.

Waarom sporten tijdens je zwangerschap of na je bevalling

Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Gemiddeld één op de vier volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren). Bij meerdere zwangerschappen neemt de kans op een diastase toe. Een verzakking of prolaps is ook een nare klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen.

Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Als je buikspieren na de bevalling nog niet hersteld zijn of je bekkenbodemspieren nog niet sterk genoeg zijn is het van belang daar éérst aan te werken. Tijdens de trainingen van het PowerMama Programma wordt hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteed.
Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan reguliere trainingsprogramma’s. Daarnaast laten we je kennismaken met CrossFit. Je hebt na afloop een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en je weet waar je op moeten letten tijdens het sporten. Zo beheers je een goede ademhaling, co-contractie spierkorset en heb je een goed bewegingspatroon.

PowerMama Online Programma

Dit online programma zit boordevol informatie omtrent het voordeel en belang van activiteiten in en na je zwangerschap. Welke een aanvulling op een fysieke cursus kan zijn of een waardevol alternatief als er geen fysieke activiteiten op locatie mogelijk zijn. Op deze manier heb je een naslagwerk waar je desgewenst op een later tijdstip nog eens naar terug kan grijpen.

Het online programma uit 4 onderdelen.

  1. is een stukje theorie en omvat de belangrijkste veranderingen in het lichaam.
  2. is een gesproken presentatie met videobeelden.
  3. is een Q & A (vragen en antwoorden) d.m.v. videobellen.
  4. het WOD boekje met daarin 8 workouts.

Tevens heb je toegang tot workouts en oefen-instructies die aansluiten op het programma.

PowerMama Losse lessen

Dit is een actieve les waarbij er aandacht is voor kracht en conditie met gebruik van CrossFit elementen. De PowerMama coach zal zorgen dat je op eigen niveau kan werken en alternatieven aanreiken indien nodig. Voorafgaand aan deze les heb je het powermama programma inclusief masterclass doorlopen.

Voor deelname aan deze lessen werken wij met rittenkaarten

PowerMama Personal Training

Soms is het wenselijk om niet in een groep te trainen.

Met PowerMama Personal Training kunnen we samen kijken naar je persoonlijke klachten of doelen en hier een trainings programma aan koppelen. Dus ook als je klachten hebt maar niet zwanger of recentelijk bevallen bent. Denk hierbij aan: diastase, bekkenklachten, incontinentie, en verzakking. Core training kan een belangrijke toevoeging zijn op een medische behandeling bij een gynaecoloog. 

Personal training is maatwerk.

Voor meer informatie, bel of mail.

Wanneer?
Wekelijks kun je starten met de cursus. Het is verplicht eerst de masterclass te doorlopen voordat je aan de 6 sportlessen kan beginnen.
De masterclass duurt 2 uur waarin belangrijke informatie behandeld wordt welke je tijdens het dagelijks leven en in de losse lessen gaat toepassen.
 
1 keer per week wordt deze masterclass aangeboden (de lessen rouleren tussen woe 10:00 – woe 20:00 – za 10:15).
De sportlessen worden 3 keer per week aangeboden.
Maandag 19:30
Woensdag 19:00
Zaterdag 9:00
Dus hoe snel je de cursus afgerond hebt is afhankelijk van het aantal keer dat jij per week wil en kan komen. Na afloop kun je extra ritten kopen om je cursus/sportmomenten uit te breiden.
Waar?

De trainingen worden gegeven bij CrossFit Fabriek aan de Industrieweg 33 in Mierlo.

Kosten

Voor deze cursus met masterclass + 6 lessen betaal je € 150,-

Online programma 

€ 99,-

(Ben je lid van ZorgboogExtra dan ontvang je na betaling €10,- refund. In veel gevallen dekt de zorgverzekeraar deze cursus. Check de voorwaarden in de polis van je zorgverzekeraar.)

Personal Training
Prijs op aanvraag

Small group training
V.a. €17,50 per losse les

Vragen?

Voor vragen of meer informatie over de cursus kan je contact opnemen via: 
info@powermamafabriek.nl
of telefonisch via: 
06 – 29 54 14 70

PowerMama Fabriek Recensies

Ik heb mijzelf aangemeld voor de cursus PowerMama omdat ik op dat moment zwanger was en ik graag fit mijn bevalling tegemoet wilde gaan. Ik ben blij dat ik de cursus heb gevolgd ik heb veel geleerd over de bekkenbodem en over het op de juiste manier trainen van de buikspieren. Daarnaast waren de lessen gezellig en goed afgestemd op een zwangere vrouw. Ik zou de cursus zeker aanraden aan andere moeders of mommy's to be, omdat het een goede manier is op fit te blijven of te worden, tevens is het hartstikke leerzaam en denk ik dat je tips ontvangt waar je je hele leven profijt van kunt hebben. Ik ga nadat ik weer mag sporten na mijn keizersnede, de cursus wederom volgen.
Marloes
Tijdens mijn 2e zwangerschap heb ik het powermama programma gevolgd. ( maart/ april 2019) Mijn ervaring is dat ik mij hierdoor fitter voelde tijdens de zwangerschap. Dit doordat je op een verantwoorde wijze in beweging blijft. Elke training krijg je daarnaast ook een klein stukje theoretische uitleg over een bepaald onderwerp met betrekking tot de zwangerschap of na de bevalling. Hierdoor “beweeg” je bewuster en weet je waarom je een bepaalde oefening wel of niet uit mag voeren, of wat je in plaats van wel mag doen. Doordat ik tijdens de powermama trainingen deze uitleg kreeg kon ik dezelfde tips toepassen tijdens de crossfittrainingen. Hierdoor heb ik tot week 35 kunnen trainen op een verantwoorde en aangepaste wijze. Inmiddels bevallen van een prachtige 2e zoon. Ik ben ervan overtuigd dat de powermama trainingen en aangepaste crossfit hebben bijgedragen aan hoe fit ik mij voelde tijdens de bevalling en hoe ik mij nu na 3 weken alweer voel. Uiteraard is er tijd nodig om te herstellen na de bevalling maar doordat ik fit dit proces ben ingegaan heb ik het idee dat het soepeler verloopt dan bij mijn eerste zwangerschap. Een aanrader voor elke zwangere vrouw. Tot slot ga ik over een aantal weken opnieuw de cursus volgen en dit keer voor mij gericht op verantwoord opbouwen van sporten na de bevalling!
Lieke

Aanmelden voor het PowerMama Fabriek Programma

Heb je nog vragen mail dan naar: info@powermamafabriek.nl

PowerMama Fabriek Agenda

Om direct aan te melden klik op een van de beschikbare lessen.